קרוב ל- 18 אלף עסקים בישראל מוגדרים כעסקים בינוניים. עסק בינוני על פי הגדרת משרד הכלכלה הוא עסק המעסיק בין 50 ל-250 עובדים ומחזור העסקאות שלו לא עולה על 15 מיליון ₪ בשנה. העסקים הקטנים והבינוניים הם הרווחיים ביותר לקופת המדינה מבחינת מיסוי. ולכן, המדינה מעודדת מימון לעסקים בינוניים. הפעם החלטנו להרחיב לכם כאן דווקא בנושא זה. תודה לצוות פיננס האוס על האפשרות.
מה מאפיין מימון לעסקים בינוניים?
הלוואות לעסקים בינוניים יכולות להילקח ממגוון גורמים. הרבה גופי מימון מציעים הלוואות והמבחר הוא מבלבל. על פי רוב, הלוואות כאלו יהיו בסכומים גבוהים. אישור ההלוואה יהיה כפוף לתוכנית העסקית המוצגת לגוף המימון. עסקים בינוניים הם העסקים שסופגים משברים בכל שינוי כמו סגר קורונה, מצב בטחוני וכו'. פעמים רבות בעלי עסק בינוני טוענים שהעסק שלהם נופל בין הכיסאות כשהוא לא מוגדר כעסק קטן שזכאי לקבל הטבות וכך הוא סופג הפסדים. אט אט המצב משתנה. אך כל עוד ואין שינוי משמעותי בתחום, הלוואות לעסקים בינוניים הן הלוואות מבוקשות.
מי נותן הלוואות לעסקים בינוניים?
כמעט כל גוף מימון מציע הלוואות גם לעסקים בינוניים. יש את הבנקים המציעים הלוואות עסקיות רגילות ויש את גופי המימון החיצוניים המציעים הלוואות בתנאים קצת יותר גמישים:
הבנקים
ניתן לפנות אל הבנקים בבקשה לקבלת מימון לעסקים בינוניים. הבנק יבקש לראות את התוכנית העסקית של העסק, את מצב ההתנהלות הכלכלית של בעליו ולאחר בדיקת כל הנתונים הוא יחליט אם לאשר את ההלוואה. אם אתם מקבלים אישור הלוואה ממספר בנקים, באפשרותכם לערוך משא ומתן מול הבנקים במטרה להוזיל את מחיר הריבית על ההלוואה. מאפיין עיקרי של ההלוואות הבנקאיות הוא מחיר הריביות הנמוך ביחס להלוואות חוץ בנקאיות שמחיר הריבית הוא יחסית גבוה. לצד יתרון זה, קיים חיסרון ממנו אי אפשר להתעלם: הלוואות בנקאיות הן הלוואות הרבה יותר קשות לגיוס מבחינה בירוקרטית. אורך זמן עד שמקבלים אותן. עסק המעוניין לקבל הלוואה כאן ועכשיו, יפנה לגוף מימון חיצוני.
גופי מימון חיצוניים
יש לא מעט גופי מימון חיצוניים (שהם לא הבנק) המציעים הלוואות לעסקים בינוניים. חברות מימון פרטיות, חברות ביטוח וקרנות מימון שונות. חשוב להבין: גופי המימון החיצוניים לא כפופים להגבלות בנק ישראל. וכך, הם יכולים להתגמש עם מבקש ההלוואה בתנאי ההלוואה, לקחת על עצמם סיכונים גבוהים יותר, גם כאשר מדובר במצב סבוך כלכלית בו הבנק סרב לאשר הלוואה. בגלל שגופי המימון החיצוניים לא כפופים לנהלי בנק ישראל, הם גמישים גם בתנאי ההלוואה: הם יכולים לפרוס את ההלוואה לתקופה ארוכה יותר, כדי שיהיה ללווה קל יותר לעמוד בתשלומים ועוד. הבעיה היא שהמחיר של הלוואות אלו הוא יקר בדרך כלל. למרות זאת, מדובר בדרך נפוצה לגיוס מימון. ההמלצה היא להיעזר באנשי מקצוע מומחים לגיוס מימון לפני לקיחת הלוואה שכזו.
קרנות שונות
יש את הקרן בערבות מדינה ממנה מאוד משתלם ליטול הלוואה. בעיקר בגלל הריבית הנמוכה והתנאים הנוחים. לצד קרן זו יש עוד קרנות כמו קרן נתן, קרן קורת, ההסתדרות הציונית ועוד. לא כל עסק יכול לקבל הלוואה מגופים אלו. רק מי שעומד בדרישות גוף המימון יכול להגיש בקשה שתישלח לבחינה. מרבית הבקשות לא מאושרות בגלל הביקוש הרב על קרנות אלו. אם אתם מעוניינים להגיש בקשה לאחת הקרנות הללו, כדאי שתעשו זאת בצורה מקצועית ונכונה.
עוד בנושא תנאי סף לקבלת הלוואה בערבות מדינה לחצו כאן >>>
אילו סיכונים קיימים בגיוס מימון שכזה?
גיוס מימון לעסקים בינוניים מלווה בסיכונים כמו כל לקיחת הלוואה. מה חשוב לבדוק לפני נטילת הלוואה לעסק בינוני?
- מה יהיה גובה ההחזר החודשי לאחר לקיחת ההלוואה?
- מה קורה כאשר רוצים לבצע סילוק מוקדם של ההלוואה?
- מה סוג הריבית הנלווית להלוואה?
- האם ההלוואה דורשת ערבויות?
- האם יש צורך בבטוחות?
- מה סכום ההלוואה הניתן והאם תוכלו להגדיל אותו בעת הצורך?
- האם לעסק יש יכולת להחזיר את ההלוואה?
- האם מדובר בגוף מימון אמין ובטוח?
מה עושים כדי לגייס מימון משתלם?
כדי לקבל הלוואה משתלמת לעסק, פונים למומחה מקצועי בגיוס מימון לעסקים. הוא מכיר את השוק ויודע לאילו גופי מימון כדאי להגיש בקשה למימון. לאחר קבלת אישור הוא מתחיל לנהל משא ומתן והוא חותר להוזיל את ההלוואה ככל הניתן. אנחנו המומחים בפיננס האוס נשמח לעמוד לשירותכם במקצועיות על מנת להביא לכם את העסקה המשתלמת ביותר עבורכם.