אין ברירה אחרת, מי שרוצה להיכנס לעולם העסקים ולקדם מיזם עסקי כלשהו, צריך להביא איתו הון ראשוני. אחרת, גיוס מימון הפרויקט הוא מורכב מאוד. אמרנו מורכב וזה נכון, אבל תזכרו, זה גם אפשרי. כאן נרחיב על מה שחשוב לדעת בתור יזמים עסקיים המעוניינים לגייס מימון. חלומות יזמים: מדריך חיוני למימון מיזמים עסקיים, התחלנו.
מאיפה ניתן לגייס מימון למיזמים עסקיים?
כל עסק באשר הוא צריך הון התחלתי כדי להתחיל להתקדם. אם יש לכם רעיון למיזם עסקי פורץ דרך, הוא מן הסתם כרוך בעלויות נלוות. בהצלחת מיזם עסקי, המימון הוא מרכיב חשוב במיוחד. במיוחד כאשר מדובר במיזם פרטי בו היכולת הפיננסית היא מוגבלת. המקורות לגיוס מימון די ברורים. למיזם אחד יכולים לגייס מימון ממספר מקורות מימון ולשלב ביניהם בצורה חכמה, ויכולים "להסתדר" עם מקור מימון אחד. חלומות יזמים: מדריך חיוני למימון מיזמים עסקיים.
מימון פרויקט מהון עצמי
כל מיזם עסקי יצריך מימון. את ההון הראשוני בעל המיזם מביא מכספו האישי. ההון העצמי יכול להגיע מבעל העסק, בעל הרעיון העסקי או שותפים עסקיים – אם יש כאלו.
מימון בנקאי מיזם עסקי
הבנקים מציעים מימון למיזמים עסקיים ופרטיים. המערכת הבנקאית בסופו של דבר היא אופציית המימון המקובלת ביותר. הבנקים מעניקים הלוואות לבעלי עסקים. כמובן שעל מימון בנקראי משלמים ריבית (בין אם מדובר בהלוואה שניתנה או במסגרת אשראי שנוצלה). ההלוואות הבנקאיות נחשבות לנוחות יחסית והן אופציית המימון המועדפת על בעלי עסקים רבים. בד"כ כדי לקבל הלוואה עסקית משמעותית הבנקים דורשים העמדת בטחונות ויכולת כלכלית טובה.
מימון באמצעות אשראי ספקים
בעסקים מסוימים המימון יכול לשלב אשראי שהספק נותן. בעל העסק קונה בהקפה ורק לאחר תקופה קבועה מראש, בה הוא יכול להספיק למכור את המוצרים שרכש, הוא משלם את חובו לספק.
קרנות מדינה למימון מיזמים עסקיים
המדינה הקימה מספר קרנות שנועדו לסייע לעסקים קטנים ובינוניים (שהם בסופו של דבר מכניסים את הרווח הגדול ביותר לרשות המיסים ומניעים את כלכלת המשק). ההלוואות הניתנות מקרנות אלו נחשבות למועדפות בגלל מחירן הזול יחסית. הבעיה היא שהביקוש להלוואות אלו הוא גבוה ולכן האישורים הניתנים הם נמוכים ביחס לביקוש הגבוה, כך שהסיכויים לקבלת הלוואה זו, הם נמוכים יחסית. הגשת הבקשה להלוואה מקרן מדינה מלווה בבירוקרטיה רבה, כל סעיף בבקשה צריך להיות מלא, פרט אחד שנשמט עלול להוביל לסירוב הבקשה. לכן, כאשר מגישים בקשה לקבלת הלוואה בערבות מדינה, נעזרים יועץ מימון מומחה להגשת בקשה כזו. כך סיכויי ההצלחה עולים משמעותית.
קרנות פילנטרופיות לעסקים
יש לא מעט קרנות מימון שהן לא ממשלתיות, אלא בבעלות פרטית של גופים שונים המציעים הלוואות לעסקים בתנאים נוחים. קרן קורת או קרן נתן הן דוגמאות לקרן כזו.
קרנות אשראי חיצוניות
יש גם גופי מימון חיצוניים המציעים אשראי עסקי. זה יכול להיות חברת אשראי, חברת ביטוח וכדומה, המציעות הלוואות ומשכנתאות לעסקים תמורת שיעבוד נכס וכדומה. מימון כזה הוא יקר יחסית ועל פי רוב העדיפות תהיה לבדוק אופציות חלופיות למימון המיזם העסקי.
הכנסת שותף בעל הון
בעל מיזמים עסקיים רבים מגייסים את ההון הנדרש באמצעות הכנסת שותף, כך כל שותף מביא את החלק שלו במימון והמיזם מצליח להתקדם. חשוב לציין שהכנסת שותף עסקי היא תהליך שיכול לארוך זמן נוסף. שותף חכם יבדוק היטב את נתוני העסק והמיזם, כדי לדעת אם כדאי להיכנס לשותפות כזו. אל תשכחו שאם אתם מכניסים שותף, אתם אמנם נהנים מהקלה מתחום המימון, אך גם ברווחים יהיה מי שיחלוק איתכם…
מימון הון חוזר
בעל עסק שמציג דו"ח בו נראה כי ההכנסות העתידיות שלו ברורות ויציבות יחסית (זה מתאפשר כאשר יש לעסק הוצאות קבועות או חוזה עם גוף מוכר בעל שם), הוא יוכל לקבל הלוואה על חשבון ההון שהוא אמור לקבל בעתיד. בצורה כזו ההכנסות העתידיות שלו משועבדות לגוף המימון.
לסיכום חלומות יזמים: מדריך חיוני למימון מיזמים עסקיים
ראינו כי יש לא מעט מקורות לגיוס מימון למיזמים עסקיים. החוכמה היא לדעת לשלב נכון את מקורות המימון המתאימים לבעל העסק תוך התייחסות למחיר המימון, ההתאמה ליכולת הפיננסית הקיימת וכו'. בשביל להנות ממימון כזה, דברו איתנו.
רוצים לדעת עוד על מימון מיזמים עסקיים? צרו קשר עכשיו! אנחנו בפיננס האוס נדאג שתקבלו את תנאי המשכנתא הטובים ביותר שיחסכו לכם הרבה כסף.