כדי לפתוח עסק צריך הון לא קטן, בהתאם לאופי העסק. אך לא רק בתחילת הדרך צריך לדאוג למשאבים, כי אם לאורך כל הדרך. עסק שרוצה לצמוח, צריך להמשיך להשקיע ללא הרף בפרסום, שיווק וקידום. בעל עסק שלא יעשה דבר למען קידום העסק שלו ימצא את עצמו מאחור מהר מאוד. וכדי למנוע מבעלי העסקים שאין להם את המימון לקדם את העסק להגיע למצב כזה, כדאי להכיר את האפשרות לקבל הלוואה לעסקים.
ממי ניתן לקבל הלוואה לעסקים?
הלוואה לעסקים תוצע על ידי כמעט כל גוף פיננסי. בתור בעלי עסק אתם יכולים לפנות לבנק כדי לגייס הלוואה לעסק, לפעמים הבנק פחות גמיש בנתינת הלוואה כיוון שהוא כבר אישר הלוואה אחת ולטענתו גובה ההחזר החודשי גבוה ביחס ליכולת ההחזר וכו', לא משנה מה הסיבה לסירוב הבנק למתן הלוואה, ניתן לפנות גם לגורמים חוץ בנקאיים, זה יכול להיות חברת מימון חיצונית וזה יכול להיות קרן פילנטרופית או כל קרן אחרת שהוקמה במטרה לסייע לעסקים. הקרן בערבות המדינה לדוגמא יכולה לתת מענה לעסקים בינוניים וקטנים בתחילת דרכם. האפשרויות לקבלת הלוואה רבות. ההיצע הוא גדול וצריך לדעת לבחור את ההלוואה הנכונה והמתאימה ביותר.
מהם התנאים לקבלת הלוואה זו?
כל גוף פיננסי המציע הלוואה לעסקים, מתנה את אישור ההלוואה במספר תנאים. זה יכול להיות יחס החזר גבוה, סקירת תוכנית עסקית שנתית צפויה, העמדת בטוחות, שעבוד נכס קיים ועוד. כל גוף מימון מציג את דרישותיו. יש גופים בעלי דרישות רבות ההופכות את תהליך קבלת ההלוואה למורכב ובירוקרטי, ויש שפחות. כשבוחרים הלוואה לעסק, בודקים מחדש מהגוף המימון מציע ודורש.
איך בוחרים הלוואה לעסק?
בחירת הלוואה היא פעולה מרובת שיקולים. יש את השיקול של המחיר לצד שיקול הנוחות וקלות גיוס המימון. סקרנו כאן את הנושא בכדי להקל מעליכם ולסדר את הנושא:
גובה הריבית –
העדיפות היא לשלם כמה שפחות ריבית על ההלוואה. הרבה פעמים גובה הריבית תיקבע בהתאם ליכולת הכלכלית של הלווה ולסיכון הנלווה במתן הלוואה לעסק. יחד עם זאת, יש הלוואות הידועות כבעלות ריבית יקרה יותר, לעומת גופים פיננסיים הנוטלים ריבית אטרקטיבית. בבחירת הלוואה חשוב לבדוק מה יהיה המחיר שישולם על ההלוואה בסופו של דבר. חשוב לא לטעות ולבדוק רק את הריבית, כיוון שהריבית עצמה היא אמנם משמעותית, אך היא לא כל הסיפור. הרי הלוואה בעלת ריבית נמוכה אך בעלת חזר חודשי גבוה לא תתאים לעסק שרוצה רוגע כלכלי.
יכולת החזר –
גובה ההחזר החודשי צריך להיות מותאם ליכולת בעל העסק. ההמלצה היא שגובה ההחזר החודשי לא יעלה על שליש מהוצאות העסק. יכולת ההחזר העסקית אמורה לעלות בהתאם לאופי העסק, חשוב שבזמן לקיחת ההלוואה יבדקו את האפשרות להתאים את גובה ההחזר ליכולת הלווה. יש גופים פחות גמישים בנושא ולכן הם לא יתאימו לכל אחד.
אופי העסק ומטרת ההלוואה –
כאשר מדובר בהלוואה לצורך הון חוזר היא תהיה שונה מהלוואה להקמת עסק. צריך למקד את מטרת ההלוואה וכך לאחר המיקוד, לפנות דווקא אל הגופים המציעים הלוואה למטרה זו בדיוק.
בטוחות –
לא מעט הלוואות עסקיות מצריכות הצבת בטוחה או ערבות. אם אין לכם את האפשרות להציב בטוחה או לגייס ערבות, תצטרכו לפנות להלוואות אחרות. עקרונית שווה להשקיע בחיפוש ערבות כי היא מאפשרת ללווה לקבל את ההלוואה בתנאים טובים יותר.
פרעון מוקדם –
בדקו מה תהיה ההשלכה של פירעון מוקדם של ההלוואה. האם יש אפשרות כזו ומה המחיר שתצטרכו לשלם במקרה שתחליטו לבצע פירעון כזה? יש הלוואות שניתן לפרוע ללא עלות ויש הלוואות המחייבות תשלום קנס…
גמישות בתנאי ההלוואה –
לכל גוף פיננסי גמישות משלו. בתור לווים כדאי שתבדקו שההלוואה תואמת לצרכים שלכם. כל עוד ומדובר בגוף מימון גמיש שמוכן לבוא לקראתכם, יהיה לכם קל יותר.
פונים לאיש מקצוע
בבחירת הלוואה צריך להכיר את עולם ההלוואות ושוק המימון. ההעדיפות היא לפנות אל מומחה בתחום שידע לגייס את המימון הנכון ולנהל משא ומתן להתאמת התנאים לצרכים הקיימים. צוות פיננס האוס צבר מומחיות וניסיון בתחום ועכשיו גם אתם יכולים להנות מכך. צרו קשר לקביעת שיחת ייעוץ.