אתם מעוניינים להשקיע בקרקע ולרכוש נכס מקרקעין שיניב לכם רווחים נאים בהמשך. ואכן, רבים בוחרים בצעד כזה להבטיח את הכנסתם העתידית. הבעיה היא שכאשר רוכשים קרקע, צריכים מימון לעסקה כזו ואת המימון לא לכל אחד יש בכיס. ריכזנו לכם כאן מדריך מקיף להבטחת מימון לרכישת קרקעות, בכדי להקל עליכם את העבודה הנדרשת בדרך לעסקה כזו. אבל זכרו, הנקודות שכאן לא מהוות תחליף לליווי מקצועי שחשוב לדאוג לו.
בדקו את אופי הקרקע
הצעד הראשון ברכישת קרקע הוא לבדוק את הקרקע. יש קרקעות שלא ניתן לבנות עליהן ויש קרקעות עליהן אפשר לבנות באופן מיידי והן מיועדות למגורים. יש קרקעות חקלאיות שהחקלאות היתה היעוד המקורי שלהן ולאחר עבודה מול הרשויות המקומיות היעוד השתנה למגורים. במקרה כזה אכן ניתן לבנות על הקרקע, אך עדיין צריך אישורים מכל הגורמים הרלוונטיים. לא כל קרקע שהופשרה לבנייה ניתן לבנות עליה באופן מיידי ובמרבית המקרים מדובר בהליך שאורך זמן רב.
מהו סוג הבעלות על הקרקע המצריכה מימון?
האם הקרקע שייכת לאדם פרטי? אולי היא שייכת למדינה ואז הרכישה צריכה להתבצע מול מנהל מקרקעי ישראל ומדובר בעסקה מורכבת הרבה יותר. לצד בדיקת הבעלות, חשוב לוודא שייעוד הקרקע הוא לא חקלאי או מיועד לשימור מבנים או פיתוח שמורת טבע, כדי שלא תמצאו את עצמכם מפסידים מההשקעה. לרכישת קרקע חקלאית או קרקע המיועדת לשימור, קשה יותר למצוא מימון. העדיפות תהיה לקרקע בבעלות פרטית. קרקע בבעלות המדינה יכולה לחזור לידיה בעת שינוי ייעוד הקרקע כשהמשקיע מקבל סכום במלי בלבד על הקרקע. יתכנו הפקעות וחשוב לבדוק את העניין עם איש מקצוע לפני כן.
מה יש בסמוך לקרקע?
קרקע הנמצא ביישוב מפותח יהיה קל יותר לגייס עבורה מימון מאשר קרקע שאין בצמידות אליה מבנים או יישובים מפותחים ותשתיות מתאימות, גם עלויות פיתוח הקרקע יהיו גבוהות יותר ואם נרכז מדריך מקיף להבטחת מימון לרכישת קרקעות במילה אחת המילה תהיה בדיקה מקדימה! ככל שתבדקו את הקרקע ותנאיה לפני כן, תדעו לבחור בקרקע שהמאפיינים שלה מאפשרים גיוס מימון. כי כידוע, גופי המימון לא מאפשרים מימון לכל רכישה… יש רכישות להם קל יותר למצוא מימון ויש כאלו שגיוס המימון להן הוא מורכב הרבה יותר.
הון עצמי נדרש
קחו בחשבון שלרכישת קרקע צריך הון עצמי גבוה. אחוזי המימון הניתנים הם נקבעים על ייעוד הקרקע. קרקע הנרכשת למטרת בניית בית מגורים כשהמשקיע הוא ללא זכויות נדל"ן משלו, הוא יהיה זכאי לקבלת מימון של 70% בעוד שאת האחוזים הנותרים יהיה עליו לגייס להון עצמי. מי שאין חלו הון עצמי מספק, יידרש למצוא פתרון מימון נוסף. על רכישת קרקע שלא מיועדת למגורים לא ניתן לקבל משכנתא ועולם המימון כאן הוא שונה. ניתן לשעבד נכס אחר קיים לצורך רכישת הקרקע. אך חשוב לזכור כי לא ניתן לוותר על הון ראשוני. הרי כדי להרוויח מהקרקע צריך להשקיע בה עלויות פיתוח וכל עוד והעבודות לא נעשות, יתכן ולא יהיה כל רווח. ההפך הוא הנכון, יש קרקעות עליהן בעליהן נדרשים לשלם ארנונה גבוהה שנקבעה במטרה לעודד את השימוש בקרקע.
מה התשואה הצפויה?
לכל השקעה צפויה תשואה אחרת ממקור אחר. יש השקעה שנועדה להשקיע במקום לא מפותח, על מנת להרוויח את הרווח שבמכירת קרקע מפותחת. יש השקעה מתמקדת בבניית ומכירת דירות לאנשים פרטיים וכו'. חשוב לבדוק את התחזית הצפויה לתשואה ולוודא שמדובר בהשקעה רווחית בעלת פוטנציאל.
בוחרים במומחים בתחום
אל תוותרו אף פעם על ליווי מקצועי של מומחים בתחום הנדל"ן כשאתם חותמים על רכישת נכס נדל"ן. רכישת קרקע היא עסקה מורכבת יותר, לצד עלות הקרקע יש עלויות פיתוח עתידיות, עלויות מיסים נלווים, הפקעות אפשריות ורכישה ללא בדיקה מטרימה עלולה לגבות מחיר יקר. ההמלצה היא להיעזר באיש מקצוע המגיע מתחום הנדל"ן ויש לו ניסיון בגיוס מימון ובדיקת רווחיות של עסקאות כמו זו שהציעו לכם.
צוות פיננס האוס צבר מומחיות בגיוס וליווי מקצועי הנדרש ברכישת קרקע. מי שרוצה למנף את ההון שלו בצורה יעילה ונכונה פונה להיעזר בצוות המוביל בתחום. מוזמנים גם אתם לקבוע פגישת ייעוץ ללא התחייבות מצידכם.